top of page

VULNUS Arts Vives i recerca

image.png

VULNUS, arts vives i recerca, és una associació artística que vincula de manera transversal els eixos de creació, pensament i territori des de la interdisciplinarietat. La nostra acció promou aliances entre la ciutadania, els creadors i els investigadors amb la finalitat d’abordar la noció de vulnerabilitat en el terreny simbòlic i l'experiència pràctica. A través de l'escriptura compartida desenvolupem accions i processos creatius relacionals: laboratoris ciutadans, cicles d'assaig, accions de coneixement del terreny. Des d'una perspectiva crítica fomentem narratives orientades a assajar diferents maneres de sostenir i habitar la nostra quotidianitat.

 

CREACIÓ, PENSAMENT I TERRITORI

Creació: Impulsem projectes que treballen en el camp de les arts vives. Transitem el pla de l'experiència individual i col·lectiva per a articular contextos creatius que no responen a les normes habituals de representació i conviden a l'espectador a compartir una visió poètica però també activa i reflexiva. Entenem la creació com un espai d'interacció en la qual els continguts, els cossos i l’acció dibuixen mapes poètics i polítics més plurals i menys hegemònics.

 

Pensament: La reflexió crítica i teòrica és una forma d'immersió en els sabers que activen els imaginaris que recreem. És a més un estat en el qual posem el cos per a acompanyar els processos de creació i col·locar en ells, nous i diferents aprenentatges. Per a nosaltres el pensament està associat a l'acció de rev(b)el·lació d’ altres narratives i traçats semàntics sobre la vulnerabilitat com a resistència i espais per al diàleg.

 

Territori: Els nostres peus i els nostres cossos ocupen un espai físic i geogràfic que és completament localitzable, però quan ens relacionem amb altres cossos apareixen nous mapes en el qual ens movem i transformem junts i juntes . Des d'aquesta potència del compartir, abordem la idea de barri i teixim complicitats que burlen la fugacitat contemporània. Són capaços de sostenir-se en el temps.


bottom of page